Specjalnością restauracji 4 Pory Roku jest kuchnia sezonowa. Szefem Kuchni jest Argentyńczyk, Ariel Gomez Carusso. Podstawą jego kreatywnego menu są produkty pochodzące od sprawdzonych, lokalnych dostawców. Uprawiane naturalnymi metodami zioła, warzywa, owoce wprost z pola czy sadu trafiają na talerze naszych Gości. Taki jest bowiem koncept restauracji 4 Pory Roku – „z pola na talerz”.
Ale 4 Pory Roku to przede wszystkim otwarty, kuszący aromatami gościnny dom, do którego zapraszamy każdego, kto chce poznać naszą kuchnię.
Sezonowość i lokalność nie są dla nas pustymi sloganami, tylko wartościami, jakimi kierujemy się na co dzień, gotując dla naszych Gości. Dlatego też zdecydowaliśmy się na współpracę z okolicznymi rolnikami, którzy dzielą się z naszymi gośćmi swymi plonami.
Dania komponowane są w zależności od obfitości plonów. To model współpracy, który opiera się na wzajemnym szacunku i zrozumieniu potrzeb obydwu stron.
Tylko produkty pochodzące ze sprawdzonych źródeł są dla nas podstawą smacznej i zdrowej kuchni uwzględniającej naturalny cykl pór roku.
Latem zapraszamy do cieszenia się smakiem potraw w naszym pięknym ogrodzie. Nieśpieszna celebracja posiłku na świeżym powietrzu to wielka przyjemność. Atrakcyjną alternatywą na drinka i szybką przekąskę jest również hotelowe patio.
Ważną częścią tożsamości restauracji jest sztuka łączenia wina i jedzenia. Do większości dań w menu sommelier dobierze najlepiej pasujące wino.
W restauracji na Gości czeka także świetnie wyposażony bar.
Doskonała restauracja. Doskonały szef kuchni. Doskonała obsługa. Polecamy.
Jedna z ciekawszych propozycji w Toruniu. Teraz restauracja rozwija kuchnię oparta na regionalnych i sezonowych produktach. Godna polecenia.